Ноћни програм - Међу световима свет

Емисија посвећена психологији имаће за тему децу на Интернету. У госте смо позвали Ружицу Росандић, професора Универзитета у пензији, да нам појасни ризике, проблеме и негативне утицаје које доноси експолозивни напредак технологије, посебно на децу и адолесценте.  Обећања дигиталних медија да ће изменити наше животе на позитиван начин су бројна, од побољшања школства и образовања, преко продубљивања социјалне повезаности до проширења грађанске ангажованости.

Већина онлајн сервиса обезбеђује приступ енциклопедијама, текућим догађајима, библиотекама и другим драгоценим информацијама и материјалима, као и дружењу преко социјалних медија као што су Facebook, Twitter, Snapchat, итд. Како и зашто повезивање преко Интернета и дискусије преко Месинџера и Вајбера води у одумирање доброг старог лицем-у-лице сусрета и разговора? Како и зашто тај неисцрпни и безгранични извор информација који нас преплави једним кликом води у одумирање креативности? Како све оне шифре, лозинке, корисничка имена и тајни рачуни који су вам потребни да се улогујете и који би требало да гарантују приватност воде у њену озбиљну угроженост? И шта би родитељи требало да раде са тим сајбер клинцима који проводе више времена на социјалним мрежама него са сопсвеним родитељима, наставницима или са вршњацима уживо?

У другом сату емисије гости емисије су наши слушаоци којима су доступне телефонске линије 011/322 50 99 и 011/322 52 99.

Аутор емисије је Бранка Кордић, клинички психолог.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]