Романо Тхем

У данашњој емисији повезујемо еколошку градњу и ромску традицију. Трагамо за одговором на питање: Колико „ромског“ има у прављењу кућа од блата и сламе и стилу живота који подразумева борављење у таквим кућама?

У промишљању о овој теми помажу нам Лехел Хорват, грађевински инжењер, експерт за зидање објеката од природних материјала и Зоран Таировић, мултимедијални уметник и одличан познавалац Романипена, ромске филозофије живота.

Премијерно емитујемо репортажу о Милану и Нади, брачном пару са троје деце. Они су сопственим рукама саградили дом из снова - погађате, од блата и сламе. Са њима разговарамо о предностима живљења у таквој кући и промени животног стила у односу на градски живот.


Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]