Недељом за село

Одгајивачи свиња у Србији у сарадњи са службама надлежним за ветерину строго се придржавају мера које треба да смање ризик од ширења афричке куге свиња у нашој земљи. Болест је за сада дијагностификована у Бугарској, Румунији, Мађарској и Словачкој. Смртоносна је само за ту врсту животиња, али се не преноси на људе.

Србија је прошлу годину завршила са око 13 одсто обрадивог земљишта осигураног од елементраних непогода. У осигуравајућим кућама кажу да је то исто или слично као у државама у региону, али далеко од нивоа који обезбеђује економски одрживу производњу хране биљног и животињског порекла.

Ратари приводе крају жетву озимих усева. Пшенице ће бити довољно за потребе домаћег тржишта и за извоз. У главним производним подручјима приноси су нешто мањи од вишегодишњег просека. Због неповољних временских прилика у односу на очекивања подбацио је и квалитет прикупљеног рода.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ Иван Јовановић.

Радио Београд 1, 08.05

број коментара 0 Пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]