Спортски споменар

Гост 369. емисије је рукометни судија и спортски радник Иван Аливојводић. Током 30-тогодишње каријери судио је више од 1500 утакмица. Био је арбитар на два Светска студентска првенства, а судио је и полифиналну утакмицу Купа победника купова Тусем-Стеауа. Два пута је биран за најбољег судију у држави. У рукометној организацији је био на низ функција, па и веома успешан генерални секретар Рукометног савеза Србије.

У емисији ће између осталог говорити: како је уместо машинског инжењера постао рукометни судија и спортски радник? На који начин се припремао за утакмице? О рукометним правилима некад и сад. О односу са гледаоцима током меча. Како се догодило да један од најбољих рукометаша света 70-их Ерхард Вундерлих одигра утакмицу у Лозовику, селу надомак Смедерева...?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова. 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]