Романо Тхем

Гост Света Рома је Горан Башић, директор Института друштвених наука и експерт зу области друштвене инклузије Рома. С њим анализирамо недавно усвојену Декларацији партнера Западног Балкана о интеграцији Рома, у оквиру процеса проширења Европске уније.

Говоримо о најновијем Преднацрту закона о Старом сајмишту према којем Роми неће добити свој музеј у оквиру Меморијала посвећеног страдалима у овом логору Током Другог светског рата.

Термални базен Брна у чешком граду Ушти над Лабем запослио је неколико Рома који доприносе лакшој комуникацији са корисницима ромског порекла.

Лепе вести из Пожаревца где је отворен покретни вртић. Настава за предшколце, углавном малишане ромског порекла који имају отежан приступ установама, одвија се у аутобусу.

Познати састав који изводи ромску музику, Ођила, наступио на Београдском летњем фестивалу.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]