Таласање - Шетња

Какву ће економску политику у наредне три године водити Влада Србије? Први пут после осам година, на време и према буџетском календару припремљен је Нацрт фискалне стратегије у ком се наводе сви будући циљеви привредног развоја, што у Фискалном савету позитивно оцењују. О похвалама, али и критикама на предложени нацрт разговарамо са Владимиром Вучковићем, чланом Савета.

У рубрици „Поглед у свет" о Алмедаленској политичкој недељи, јединственом феномену који су осмислили Швеђани. Сваке године крајем јуна и почетком јула на једном простору дискутују носиоци јавних функција и грађани. О земљи у којој политичари немају никакве привилегије, не могу да се позову на имунитет, возе се аутобисима и живе у малим становима, разговарамо са новинаром и писцем Предрагом Драгосавцем који живи и ради у Шведској.

Како се изборити са комарцима и колико су комерцијална средства за заштиту од њиховог уједа заиста ефикасна? Према проценама, болести које ови инсекти преносе однеле су више живота него сви ратови. Да ли препарати који се користе за њихово уништавање могу бити штетни за животну средину, то су нека од питања за др Ивана Алексића, биолога из Завода за биоциде и медицинску екологију.

О заштити и безбедности на интернету. На шта би све требало обратити пажњу током коришћења друштвених мрежа, за данашњу „Шетњу" говори Дијана Милутиновић, сарадница за маркетинг у Регистру националног домена Србије. Са њом је разговарала Ружица Зоркић-Радичевић.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

број коментара 0 Пошаљи коментар