Новости дана

Влада Србије усвојила је на данашњој седници одлуку о проглашењу елементарне непогоде због обилних падавина, града и изливања бујичних и других водотокова, овог месеца, које су изазвале велику материјалну штету у појединим општинама.

Одлука представља први корак у активирању државе у дефинисању тачног броја општина и штете настале у поплавама, како би се приступило обнови инфраструктуре, приватних и објеката јавне намене, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе за сарадњу с медијима.

У Крупњу због пополава ванредна ситуација. Под водом 50 кућа и основна школа.
У осталим поплављеним општинама прорадила су клизишта, прекинути путеви, оштећени мостови. Испумпава се вода и чисти терен.

Дански премијер Ларс Леке Расмусен поднео је оставку пошто су на парламентарним изборима добар резулат оствариле левичарске странке, док су популисти, који су подржавали владу, претрпели велики губитак.

Србија на зачељу Европе по броју давалаца органа, саопштио министар Лончар на национални дан донатора.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]