Новости дана

Председник Александар Вучић истакао је да је шокиран чињеницом да Европска унија није реаговала на изјаву Хашима Тачија да Приштина неће формирати Заједницу српских општина. Вучић је поновио да акцијама попут најновије на северу Косова и Метохије, Албанци желе да утерају Србима страх у кости и да је непримерена сила косовских специјалаца била очекивана. 

После упада косовских специјалаца на север Косова и Метохије, српска војска и полиција и даље су у стању пуне борбене готовости. Процене на терену раде се сваког дана, каже за РТС  министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Он је навео да су све посебне и специјалне јединице МУП-а спремне да у најкраћем  року буду искоришћене за оптимално извршење свих задатака. Стефановић истиче да је председник Вучић уложио много напора да би Србија била фактор стабилности ,али је послао и јасну поруку да Србија неће бити неми посматрач прогона свог народа.


Премијери Србије и Луксембурга Ана Брнабић и Гзавије Бетел поручили су у Београду да две земље имају веома добре односе и деле став да без стабилног и мирног Балкана нема ни стабилне и мирне Европе, а да је бућност Србије у Европској унији. Бетел је изјавио да се не сме дозволити замрзнути конфликт на Балкану. Он очекује да предстојећи састанак у Паризу неће бити "пропуштена прилика", већ дијалог са поштовањем. 


У Лозници је почела градња фабрике "Адиент" у којој ће бити запослено 1500 људи. "Адиент" је америчко - белгијска компанија која послује у 33 земље света и лидер је у производњи аутомобилских седишта. "Адиент" је до сада запослио 410 људи, и има обавезу до краја 2020-те године да запосли укупно 1500 људи, као и да их је молио да убрзају радове како би ти радници били што пре запослени.


Светски дан без дуванског дима у Србији се обележава са поражавајућом статистиком. Пуши трећина становништва, а од болести које су последица удисања дуванског дима годишње умре више од 15000 људи. Министарство здравља припрема измене закона којим ће се регулисати употреба дуванских поизвода и потпуна забрана дуванског дима у затвореном простору.


Уредник емисије: Наташа Ракетић
Уредник вести: Ненад Селаковићброј коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]