Доживети стоту

Овог преподнева радио-таласима идемо на јужну страну Повлена, између Ваљева и Косјерића, где у неколико заселака живи стотинак старијих људи. Како одолевају суровим ћудима планине и како се боре са самоћом сазнаћемо од Зорице Анђелић и Меладе Ранковић из заселака Андићи и Анђелићи.

За нашу емисију говоре и времешне Радојка Ђуровић и Милена Јоксимовић. За разлику од вршњакиња из заселака Ђуровићи, Андићи и Анђелићи, оне живе у великој породици што им старост чини  безбрижнијом.

О безбедности саобраћаја у нашој земљи и значају одговорног понашању старијих пешака и возача говориће директор Комитета за саобраћај Дамир Окановић.

Упознаћемо и гинеколога др Милана Миленковића са Института "Каролинска" у Стокхолму. Део је хируршког тима који се бави пресађивањем материце.  За заслуге у области медицине председник Србије Александар Вућић га је за Дан државности одликовао Златном медаљом.

У рубрици за културу Светлана Младеновић ће представити збирку прича "Бата је сит" шведске књижевнице Мирје Унге. Реч је о причама у којима књижевни  стил  подсећа на ток свести и указује на погрешно и насилно у савременом свету.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница -  Пашњак Меладе Ранковић у Андићима 
број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]