Романо Тхем

Ултрадесничари у Риму организовали протест испред зграде у коју се доселила Ромкиња, самохрана мајка са двоје малолетне деце. Италијанска полиција реаговала је зачуђујуће благо према демонстрантима, а ромска породица наставља живот у страху.

Удружење грађана „Опре Ромален" из Пирота и организација Праxис, обезбедили бесплатне личне карте младим Ромима и Ромкињама који похађају средњу школу. У овом реону је до сада лична документа добило више од 750 лица ромске националности.

Какав је положај Рома у Шведској али и на који начин медији могу да помогну у циљу побољшања положаја ромске националне заједнице? На ова питања одговоре за вечерашњи Свет Рома даје Агнес Лакатос, новинарка Ромске редакције Националног шведског радија.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]