Ухвати дан

На Светски дан Црвеног крста у госте нам долази секретар ове организације на општини Стари град у Београду Александар Пантелић. Причаћемо о активностима Црвеног крста, али највише о једној од делатности, а то је пружање прве помоћи. На овој општини одлично је организован волонтерски сервис, а са вама ћемо у Питању јутра разговарати о томе да ли знате да пружате прву помоћ.

Филм Небеска тема биће премијерно приказан 10. маја на дан рођења Владе Дивљана о чијем животу и музици у овом документарцу говоре личности са простора целе некадашње Југославије. У госте нам долази сценариста и редитељ овог филма Младен Матичевић.

У част Дана победе, 9. маја, биће одржан велики концерт Музика наде у Комбанк дворани. У оркестру заједно наступају деца из угрожених заједница и њихови вршњаци из редовног школовања, стварајући бољу будућност за себе и своје другаре. О инклузивном пројекту Ел система - Мусиц Арт Пројецт, из којег је потекао оркестар Музика наде, разговарамо са извршном и уметничком директорком Ђурђом Папазоглу.

У јутарњем програму причамо и о првом еко селу у Шумадији, промоцији ИТ одељења у нашим гимназијама и о ХР курсевима који би требало да помогну у бољој управи у јавним предузећима.

Са вама је Александра Младеновић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар