Романо Тхем

Конференција која је планирана у јуну у Београду на тему изналажење начина за инклузију ромске популације у области здравствене услуге и њиховог укључивања и обезбеђивања једнаких услова за напредак у образовном систему окупиће представнике 14 земаља.

Гошћа емисије је Наташа Тасић Кнежевић, оперска певачица и један од извођача првог ромског Културног центара, чије је отварање планирано 5. маја на нишкој Тврђави у Нишу. Бројни ромски уметници одржаће културно-музички спектакл на коме ће се приказати сви аспекти ромске културе, а посетиоци ће имати прилику да се упознају са ромском баштином.

За крај смо оставили занимљиву репортажу о Ромима у Португалу. Каква је симболика жабе у њиховим веровањима и како овај елемент њихове културе користе Португалци који гаје предрасуде о припадницима ромске мањине? - само су нека од питања која дотиче ова прича.

Емисију воде Уна Бериша и Гордана Нешовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]