Таласање - Шетња

Колико смо као друштво хумани и солидарни? Ко су највећи дародавци у Србији? Због чега се поједине мултинанационалне компаније и предузећа одлучују на филантропски рад, а шта мотивише појединца да помаже другима? О томе како се одређује коме је новац најпотребнији, да ли се обавезно проверавају његови токови и које су неопходне промене у законској регулативи, разговарамо са Милошем Јанковићем из Catalyst Balkans фондације.

Како се обучавају судије и тужиоци у Србији? Каква су очекивања од будућег Закона о Правосудној академији? Због чега је Венецијанска комисија ову институцију препознала као веома значајну за независност судија, али и њихову одговорност и ефикасност? Гошћа Драгана Бољевић, судија Апелационог суда и председница Друштва судија Србије које је недавно организовало Међународну конференцију под називом „Унапређење вештина и знања судија-Правосудна академија".

У каквој атмосфери протиче последње заседање европског парламента у старом сазиву. Која питања остају отворена, а која ће тешко бити затворена и у скоријој будућности чућете у рубрици „Поглед у свет" од Наташе Јокић, нашег сталног дописника из Стразбура.

Представићемо вам и нову филмску књигу „The Best Serbian Films of the 21st century" аутора Ђорђа Бајића, Зорана Јанковића и Ивана Велисављевића. Реч је о делу које се надовезује на велико хит-издање „Критички водич кроз српски филм 2000-2017" . О српском играном филму у овом миленијуму разговарамо са Ђорђем Бајићем, филмским критичаром и једним од аутора.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар