Романо Тхем

Настављамо да пратимо догађаје везане за конференцију у Хелсинкију посвећену женама из ромске и Тревелерс популације. Трећег дана конференције највише пажње привукла је дискусија о борби против насиља над Ромима и Травелерсима као начину спречавања присилног одузимање деце од стране социјалних служби.

Најављујемо и прославу Светског дана Рома. Овај дан ће бити обележен у читавом свету, такође и у Србији, али и у Пакистану, домовини ромског народа. Прославу у Панџабу најављује Аднан Мустак, председник Уније азијских Рома.

У Врању је одржан округли сто на тему "Службена употреба језика и писма националних мањина у јединицама локалне самоуправе", у оквиру пројекта "Јачање заштите националних мањина у Србији".

Доминик Орачко, Чех ромског порекла, освојио је две златне медаље на јуниорском светском првенству у дизању тегова.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић. 

Насловна страна: Дан Павел Доги

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]