Ноћни програм - Ноћ на 33 обртаја

Гост: Владимир Маричић, музичар

У Шапцу је направио своје прве кораке у музичкој професији. Наступао је на многим интернационалним џез фестивалима и у џез клубовима. Владимир Маричић је, у својству уметничког директора, био оснивач џез фестивала у родном Шапцу још 1993. године, а од 2000 године, са групом пријатеља, оснива "Šabac International Blues&Jazz Festival".

Његов нови ЦД, под називом "Rain Dance" је плод дугогодишњег истраживања о споју џеза и латин-џез музике са елементима традиционалне музике Србије и Балкана. Посебно место на овом ЦД-у заузима Брајан Линч, џез трубач, који је на себи својствен начин интерпретирао композиције Владе Маричића. Доказ успешне сарадње двојице музичара је и објављивање овог ЦД-а у дигиталној форми за америчко тржиште и то у издању Брајанове издавачке куће "Hollistic Music Work".

Владимир Маричић ће нам открити који му је омиљени албум, од којих музичара је највише учио и каква је била сарадња са Брајаном Линчом.

Придружите нам се и ви, тако што ћете мејл послати на tanja.nocniprogram@gmail.com.

Аутор и водитељ: Тања Гајовић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]