Новости дана

Комисија за истраживање последица НАТО бомбардовања спровела је истраживање са Институтом за јавно здравље „Батут" које је показало да су генерације рођене после 1999. године биле изложене "одређеним факторима" који их је учинио осетљивијим на малигне болести.

Председник Комисије Дарко Лакетић каже да је узрасна група од пете до девете године више изложена малигним болестима крви, али и да се није утврдило и који је конкретан узрок за додатни ризик.

Поводом захтева председника Србије да се ослободе сви који су прекршајно кажњени због упада у РТС и током протеста испред Председништва, председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић каже да је законски могуће помиловање, али и да полиција може да одустане од захтева за прекршајни поступак. Како је рекао, приведени током протеста нису правоснажно осуђени и у том случају обе стране у поступку имају право жалбе.

Председник Мозамбика Филипе Њуси изјавио је да је могуће да је више од хиљаду људи изгубило живот у удару циклона ИДАИ, најачег у протеклих 20 година у тој афричкој држави. Тренутни биланс жртава је 84-ро. Две реке су се излиле, нестала су читава села, а многа су одсечена. Више од милион и по људи је погођено последицама, јер се циклон проширио и на Зимбабве и Малави.

Председник Александар Вучић уручио је Орден српске заставе другог степена председнику Управног одбора Гаспрома Алексеју Милеру за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа Србије и Русије. Председник Вучић је истакао да је Милер искрени пријатељ Србије чије је залагање за унапређење односа не само у области енергетике већ и за јачање традиционалних односа, од непроцењивог значаја.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]