Новости дана

Председник Александар Вучић рекао је за ЕР-ТЕ-ЕС да су саветници немачке канцеларке Ангеле Меркел од приштинских власти недвосмислено затражили укидање такса на српску робу иако - како каже не верује да ће се то ускоро догодити. Он је рекао да се на састанку говорило о односим Београда и Приштине и како да се сачувају мир и стабилност. Вучић очекује да у априлу буде нових помака из Европске уније како би се тренутно стање променило.

Начелник Генералштаба, генерал потпуковник Милан Мојсиловић рекао је за ЕР-ТЕ-ЕС поводом појачаног присуства полиције на северу Косова и Метохије да је безбедносна ситуација стабилна, али непредвидива. Према његовим речима, постоји стална комуникација са Кфором. Мојсиловић је истакао како се не може да је стање војске редовно, али да се тренутно не разматра њено укључивање у решавање питања Косова и Метохије.

Премијерка Ана Брнабић положила је венац у дворишту Владе, у Немањиној улици, где је на данашњи дан пре 16 година убијен тадашњи премијер Зоран Ђинђић. Полагању венца присуствовали су и министри у Влади Србије. Пошту убијеном премијеру одају чланови његове породице,  некадашњи сарадници, пријатељи, грађани...

Британска премијерка Тереза Меј успела је да у разговору са председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером осигура "правно обавезујуће" промене свог договора о Брегзиту, у последњем покушају да пред данашње гласање придобије подршку британских посланика, који су запретили да ће поново оборити тај договор.

У Ариљу је положен камен темељац за фабрику за прераду воћа у коју ће бити уложено 7 и по милиона евра заједничких средстава Србије и Мађарске. У првој фази у Ариљу ће се производити каше и воћни концентрати, који ће се даље прерађивати у Мађарској.

Европска унија и Савет Европе су обезбедили четири милиона евра за реализацију пројекта "Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи - фаза два", који ће трајати до краја 2021-ве године, речено је на представљању тог пројекта.

Концертом фламенко гитаристе Висентеа Амига, у Комбанк  дворани у 20 часова и 30 минута биће отворен Гитар Арт Фестивал. Током шест дана биће одржано девет великих концерата, а Београд ће посетити више од 120 најистакнутијих гитариста.

Ватерполисти Србије од 17 часова и 30 минута играју против Хрватске у Сиску последњи меч квалифкација Европа купа. Дуел ће одлучити борбу за прво место у групи, за шта је нашим ватерполистима потребна победа. Завршни турнир је следећег месеца у Загребу.

Уредник и водитељ: Мирослав Воводић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]