Таласање - Шетња

Адвокатска комора Београда увела је кол - центар путем којег се одређују браниоци по службеној дужности. Подсетимо, велики број адвоката је тражио да се поштује редослед њиховог ангажовања, да нема привилегованих и бираних за одбрану „преко везе“. Због чега је овај систем важан за струку а зашто за грађане, питамо Југослава Тинтора, председника Адвокатске коморе Београда.

Колика је снага Брисела? Да ли се Европа налази на највећим искушењима у последњих неколико деценија? Како су најважније чланице Уније постале дубоко подељена друштва. Са нашим дописником из Стразбура Наташом Јокић разговарамо и о реакцијама на захтев Савета за људска права УН-а да француске власт отворе истрагу због прекомерне употребе полицијске силе током протеста жутих прслука.

Према новом правилнику о имунизацији, ради заштите од хуманог папилома вируса, од априла ће бити препоручена вакцина за младе пре ступања у сексуалне односе. Вакцинација би у будућности требало да промени црну статистику према којој је Србија на трећем месту у Европи по смртности од рака грлића материце. Гост - др Мима Фазлагић и Ива Парађанин, новинарка.

Сваки град у Србији имао је своје култне кафане, стецишта љубитеља добре капљице, боема и угледних људи. Мит о кафани као институцији друштвеног живота пажљиво се гајио. Са доајеном крагујевачког новинарства и тамошњих кафана, уредником радијске емисије „Из главе" Мирославом Милетићем, у првој престоници модерне Србије разговарала је Јелена Видић.

Уредник и водитељ - Дијана Иванов Кадић.

број коментара 0 Пошаљи коментар