Новости дана

„Драги наши албански пријатељи, џабе сте кречили, нема ништа од тог посла,“ поручио је председник Александар Вучић властима у Приштини поводом платформе коју су донели и додао да дијалог може да се настави, али на темељу неке "паметније платформе".

Председник је навео да је косовски министар Беџет Пацоли рекао "следеће недеље бисмо могли да укинемо таксе, али да седну преговарачки тимови".

"Да наставимо, ваљда под условима њихове платформе, признамо да је све њихово, да је Kосово независна држава у којој треба да се формира специјални суд пред којем би одговарали Срби за ратне злочине, силовање Албанки, да се формира посебна комисија која ће да каже колику ратну одштету треба да платимо", додао је Вучић.

Подсетио је да Приштина није испунила ни своју једину обавезу из Бриселског споразума - формирање Заједнице српских општина, а потом су увели таксе од 100 одсто на српску робу, што је кршење ЦЕФТА споразума и ССП, "јер имају заштиту великих западних сила".

У наставку кампање "Будућност Србије", председник Александар Вучић обишао је Подунавски округ. Посетио је Велику Плану, Смедеревску Паланку, Азању, Селевац и Смедерево. У обраћању грађанима Смедерева, посебно је истакао значај Железаре, и најавио је нова улагања у њиховом граду. Посету Подунавском округу, председник Вучић је почео у Великој Плани. Најавио је да ће се радити реконструкција пута Смедеревска Паланка - Велика Плана, за шта ће бити издвојено око три милиона евра.

Пентагон је запретио Турској "тешким последицама" уколико купи руски противракетни систем ЕС-400, преноси америцки лист "Хил". Портпарол Пентагона Чарлс Самерс изјавио је да ће се та куповина изузетно лоше одразити на целокупну војну америчко-турску сарадњу. Турска, која је чланица НАТО планира да купи руски ракетни систем, а Сједињене Америчке Државе покушавају да је убеде да се определи за амерички систем "Патриот".

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Ненад Селаковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]