Таласање - Шетња

У емисији најављујемо пробни попис становништва, који ће се обавити током априла, а обухватиће око 20.000 домаћинстава, то јест, 50.000 становника. Реч је о припреми за нови попис становништва у Србији који ће бити спроведен од 1. до 30. априла 2021, према плану Републичког завода за статистику. Наша гошћа је Љиљана Ђорђевић из Одељења за попис становништва Републичког завода за статистику.

У оквиру цикљуса " Многа лица нарциса", Психоаналитичко друштво Србије организовало је трибину "Огледало, огледалце моје..."посвећену магичном и непоновљивом свету адолесцената. О томе колико је нарцизам инспиративан, подстицајан, али ометајући, деструктиван разговарамо са психијатром и психотерапеутом Оливером Видојевићем.

Говоримо и о феномену домаће комике у усменој традицији што је тема књиге "Антологија шаљивих народних приповедака", која је недавно објављена у издању Радио-телевизије Србије. Наш гост је аутор књиге Иван Златковић.

У суботу 16. марта 2019. године одржаће се 6. традиционална планинарска акција у Врмџи - "Врмџила 2019" - у част планинарске слободе и достојанства. Врмџа, село у близини Сокобање у подножју величанствене планине Ртањ, које сваке године привлачи велики број туриста из Србије и иностранства.

Од 1949.године, када је настала, радио емисија "Весело вече" је годинама била најслушанија у некадашњој Југославији. Емитована је недељом у осам сати увече, и у то време улице су биле празне. У почетку је било мало радио апарата, па су се људи окупљали по кућама и групно слушали омиљену емисију. Подсетићемо вас на "Весело вече", баш на дан кад је први пут емитовано, пре 70 година.

Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар