Романо Тхем

Родитељи српске деце у Бујановцу петицијом затражили од управе школе да се ученици ромског порекла сместе у посебна одељења, јер, како кажу, не желе да се њихова деца образују заједно са другом која су недисциплинована и често одсуствују са наставе.

Италијанска полиција почела је да руши бараке у Риму у којима су живели Роми, упркос одлуци Европског суда за људска права да се рушење кампа обустави и изнађу алтернативна решења за смештај.

На састанку председника општине Берани и представика НВО Веће Египћана и Рома, договорено уређење животних услова у ромском насељу Риверсајд.

Министарство државне управе и локалне самоуправе представило је промотивни спот "Сви ми, заједно, чинимо Србију", чији је циљ информисање припадника националних мањина о њиховим правима и предстојећим изборима за националне савете националних мањина.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић. 
број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]