Новости дана

Преузимањем европске заставе од Бугарске, Аустрија је и званично почела шестомесечно председавање Европској унији. Под мотом "Европа која штити", приоритети аустријског трећег председавања биће мигарције, безбедност, конкурентност, али и наставак приближавања држава Западног Балкана Европској унији.

Министар одбране Александар Вулин оцењује да у бриселским преговорима Приштина хоће све, а да не да ништа, и да је компромис веома тешко постићи. Председник Вучић зна да га лажу и обмањују, али је довољно мудар  да не дозволи да Србија буде одговорна, рекао је Вулин у Дневнику ЕР-ТЕ-ЕС-а. Према његовим речима, важно је нагласити да све што се ради, ради се са идејом да се сачувају државни и национални интереси на простору Косова и Метохије.

Купци некретнина више не морају сами да се баве уписом у катастар. То од данас по службеној дужности чине јавни бележници који почињу да примењују електронску доставу исправа које се односе на послове промета непокретности, и то катастру, Пореској управи и локалним пореским администрацијама. Циљ је да се обезбеди правна сигурност у промету.

Информациони систем "Бебо, добро дошла на свет" од данас је усклађен са новим условима за остваривање права на родитељски додатак сходно изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, саопштила је владина Канцеларија за АЈ-ТИ и електронску управу. Тако ће захтев за родитељски додатак преко портала
еУправа и по новим условима моћи да се обави такође на "клик".

На 5. Шекспир фестивалу вечерас се игра последња представа у Главном програму. Комплекс око Виле Станковић у Чортановцима је отворена позорница коју је публици приближио идејни творац и директор Фестивала, редитељ Никита Миливојевић.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Медитеранским играма у Шпанској Тарагони, пошто је у финалу победила Грчку са 12:10 после петераца. Српски ватерполисти претходно су у групи савладали Црну Гору, Француску и Португалију.

Српски кошаркаш Никола Јокић званично је потписао нови уговор са Денвером  по којем ће за пет сезона зарадити 146,5 милиона долара. То је највећи уговор у историји српског спорта.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Марица Сердар. 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]