Спортски споменар

Гост је боксер Славиша Поповић. Иако је каријеру почео тек у 19-ој остварио је врхунске резултате. Троструки је првак Југославије. Више пута је тријумфовао на најзначајнијим ревијама 80-их и 90-их: "Београдском победнику", "Златној рукавици", "Златном гонгу", "Странџат купу"... Врхунац је остварио освајањем бронзане медаље на Светском првемству у Берлину 1995. Боксовао је у Бору, крагујевачком "Радничком", бањалучком "Борцу" и "Каблову" из Јагодине Имао је и краткотрајну, али успешну каријеру професионалног боксера.

У емисији ће између осталог говорити: због чега је почео да се бави боксом; о тренерима који су највише утицали на његов боксерски развој; о првом мечу у ком му је ривал био  чувени Мирко Пузовић; о легендарном Маријану Бенешу; како је подносио изузетно тешке и напорне тренинге; да ли је имао страх пре, или током меча...

За 10-ак дана у Русији ће почети Светско првенство на ком ће играти и наши фудбалери. Наредну емисију ћемо посветити учешћу југословенске репрезентације на Мундијалима. У данашњој чућете сећања Станислава Карасија, Јосипа Каталинског и Бранета Облака на квалификационе утакмице са Грчком и Шпанијом за Светско првенство у Немачкој 1974.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 30. нов 2021, 18:15) - Radisa [нерегистровани]

Odgovor

Popovic je na Mecu koji se održavao u mestu Krivalj kod Bora izgubio prekidom u drugoj rundi od Puzovica.. Ja gledao Mec,tri brojanja i kraj.

(среда, 06. јун 2018, 00:43) - sudija [нерегистровани]

5 suduja!?

Slavisa je bio odlican bokser. Istine radi samo da znate da mec u Boru protiv Puzovica nije moglo da sudi 5 sudija. Takav mec Srpske lige sudio je jedan sudija u ringu a drugi bi bodovao. Dakle nista 3:2 dramaticna odluka sudija. Ako emisije pretacete kasnije u knjigu pripazite na pojedine detalje. Nemojte potvrdjivati neistinu ili bolje reci proizvoljnu izjavu. Ajde da verujemo da je pruzio dostojan otpor u borbi i da je pobeda Puzovića bila tesna. Dovoljno. Emisije su divne i za uzivanje samo retki bivši sportisti su imuni na samohvalisanje kao kosarkas OKK Beograd R. Knežević.

Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]