Новости дана

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је држава одлучила да, захваљујући економским резултатима и стрпљењу пензионера, укине Закон о привременом смањивању пензија донет 2014. Пензионерима који примају мање од 30.000 динара пензије ће бити веће од 10,4 до 13,3 одсто у односу на 2014, објаснио је Вучић. "Ако Влада буде могла да са тим крене још од новембра, ја бих волео да то крене још ове године да не чекамо следећу годину", истакао је Вучић. Председник Србије је, након обиласка радова на изградњи моста преко Саве и Колубаре код Обредновца на Коридору 11, рекао да су он и премијерка Ана Брнабић имали "не лаке разговоре са ММФ-ом" по питању Закона.

На Крушевачком полигону Равњак одржана је завршна петодневна мултинационална цивилно-војна вежба ,,Балкански одговор 2018". Поред Србије учествовали су и припадници војске из шест европских земаља као и организације Уједињених нација за забрану хемијског оружја. Вежби је присуствовао и министар одбране Александар Вулин.

На платоу испред зграде СИВ-а 3 на Новом Београду откривено је спомен-обележје у знак сећања на полицијске службенике који су погинули на дужности. Премијерка Ана Брнабић је рекла да је безбедност основа за изградњу јаке и стабилне Србије. Истакла је да ће држава дати све  да полицајцима обезбеди боље услове за рад, бољу опрему и веће плате. Министар Стефановић је нагласио да је 508 припадника МУП-а ставило животе других изнад свог, а да им се подизањем споменика одаје почаст и поштовање, што симболично показује јединство људи у плавим униформама са народом.

Агенција за привредне регистре почела је да враћа новац који су јој правна лица погрешно уплатила за накнаде у 2015-тој години. Закључно са данашњим даном, Агенција је на рачуне неколико хиљада предузећа, која су уплатила више новца него што је било потребно, исплатила око 7 милиона динара- а ускоро ће вратити и вишак из 2016, 2017. и ове године.

У новој хали спортова у Краљеву почиње одбојкашка лига нација. Репрезентација Србије отвориће у 20 сати такмичење против Бразила, а наредна два дана ривали ће јој бити Немачка и Италија.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник емисије Ирена Јеловац.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]