Недељом за село

Министарство пољопривреде расписаће следећег месеца конкурс за подршку младим пољопривредницима. Највећи износ подстицаја биће милион и по динара, што је за триста хиљада динара више него лани. У току је израда Правилника којим треба да се дефинише ко ће од младих пољопривредника моћи да конкурише за средства ИПАРД-а, а ко за националне подстицаје.

Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић нада се да би ове године могла да заживи идеја о томе да се младим пољопривредницима бесплатно на коришћење уступи државно земљиште које није у закупу.

Многи сточари и даље чекају исплату субвенција и премија за млеко за прошлу годину. Кажу да  због кашњења исплата морају да се сналазе како знају и умеју, па чак и да продају неко грло како би подмирили трошкове.

Били смо на  Пољопривредном сајму, који се у понедељак завршава у Новом Саду. И ове године највеће интересовање посетилаца изазвала је изложба пољопривредне механизације.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 19. мај 2018, 21:52) - Miki [нерегистровани]

Selo

Deklarativno zalaganje za ostanak mladih na selu nece oziveti srpska sela.Drzava mora da zastiti domaceg proizvodjaca hrane i spreci uvoz jeftine problematicne hrane iz inostranstva posto na taj nacin potpuno satire srpskog seljaka.Proizvodim svinjsko meso vec 2 decenije .Svake godine ista prica.Ostanimo na selu proizvodimo zdravu hranu i slicno.A onda uvezu hiljade tona jeftine svinjetine iz Brazila i EU ,zamrznute i i stare 20 godina i ja moje svinjce koje hranim domacim hibridima kukuruza i NS soje koja je uzgajana na mojoj njivi i nije GMO moram prodati po istoj besmislenoj ceni od 130 din.Drzava mora da ima sistem i plan za razvoj sela a ovakvih prica sam se u svom veku naslusao

Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]