Новости дана

У Скупштину Србије стигла је оставка министра финансија Душана Вујовића, коју је проследила премијерка Ана Брнабић. Оставка ће бити верификована на првој наредној седници Парламента, а до тада ће Вујовић и даље обављати функцију министра финансија. Након што посланици констатују оставку министра, премијерка има рок од 15 дана да Скупштини достави предлог за новог министра.

У кабинету премијерке наводе да су разлози за повлачење министра личне природе, а да је председница Владе захвална на досадашњој сарадњи и постигнутим резултатима у ресору који је водио. РТС-у је потврђено да ће за новог министра финансија бити предложен Синиша Мали, који је у претходне четири године био градоначелник Београда.

Председник Србије Александар Вучић започиње дводневну посету Москви. Данас ће разговарати са руским председником Владимиром Путином. Теме сусрета су билатерална сарадња, заједнички инвестициони пројекти, тренутни проблеми у региону. Вучић ће сутра присуствовати Војној Паради која се у Москви традиционално одржава поводом Дана Победе над фашизмом у Другом светском рату.

Амерички председник Доналд Трамп вечерас ће саопштити одлуку о томе да ли ће се Сједињене Америчке Државе повући из нуклеарног споразума са Ираном, који је шест светских сила потписало са том земљом 2015-те године. Француска, Немачка, Русија и друге потписнице позивају Вашингтон да остане део историјског споразума, док Трамп захтева да буде битно измењен.

Виши суд у Београду првостепено је осудио на две године и 10 месеци затвора бившу манекенку Катарину Ребрачу због злоупотреба са Фондом за превенцију рака дојке, јер је са сарадницама противправно присвојила део новца из тог Фонда који су уплаћивали грађани и донатори. Сараднице Катарине Ребраче, Слађана Мироња и Мирјана Христић, осуђене су на по годину дана затвора.

Вечерас је прво полуфинале 63-ег такмичења за Песму Евровизије које се ове године одржава у главном граду Португалије- Лисабону. Представиће се учесници из 19 земаља, а 10 са највише освојених гласова публике и стручних жирија, пласираће се у финале. Директан пренос је на РТС-у од 21 сат. Наши представници, група Сања Илић и Балканика, наступају у другој полуфиналној вечери у четвртак, 10-ог маја.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Ирена Јеловац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]