Спортски споменар

Гост је хокејаш Миленко Матерни. Све време је био члан Партизана за који је током 14 сезона одиграо око 350 утакмица. На неколико мечева био је и репрезентативац Југославије.

У емисији ће између осталог говорити: о најзначајнијим догађајима и личностима овог спорта од 50-их до 70-их година прошлог века. Канађанину О Нилу и његовом значају за развој овог спорта у нашој земљи. О утакмици у којој је актер био и легендарни фудбалер Драгослав Шекуларац.

Биће речи и о атмосфери на Ташмајдану 60-их када је то било главно место окупљања младих Београђана. Шта је то швалерско клизање? Како је генерал Божидар Шварц утицао на избор музике емитоване током слободног клизања на Ташмајдану? Како је добио надимак Мики Рубироза, и има ли сличности између њега и истоименог јунака култне телевизијске серије "Грлом у јагоде". Говориће и о свом деди Миленку, једном од првих педијатара у Србији.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 13. мај 2018, 16:40) - Dejan Balan [нерегистровани]

komentar

Bravo Miki!

Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]