Новости дана

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је за РТС да, на основу свог искуства, сматра да део међународне заједнице и Албанци с Косова лажу председника Александра Вучића и не желе компромис већ само признање.

„Бојим се," навео је Дачић, „да на крају, после свих година дијалога и наводне жеље за компромисом, не дођемо дођемо до папира којим се тражи независност. То је пуцањ у празно и не постоји уцена који ће натерати Србију да призна независност Косова."

Договор о формирању Заједнице српских општина мора се применити без одлагања, изјавила је портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић . Како каже, то се односи и на све остале договоре који нису у потпуности примењини, као што је онај о енергетици. Најавила је нову рунду техничког дијалога Београда и Приштине у Бриселу од 19-ог до 21-ог марта. На дневном реду биће примена договора о Заједници српских општина, енергетика, мост у Косовској Митровици, слобода кретања и интегрисано управљање границама, навела је портпаролка Европске комисије.

Амерички председник Доналд Трамп позитивно је одговорио на предлог лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна да се састану. Сусрет би требало да буде одржан до краја маја, изјавио је у Вашингтону високи званичник Јужне Кореје Чунг Еуи Јонг. Истовремено, Трамп је потписао и указ о увећању царина на увоз челика за 25 одсто и алуминијма за 10 процената. Из Брисела поручују да не желе трговински рат са Америком, али спремају контрамере.

На планинама источне Србије има више од метра снега и зато ће водостаји у сливу Тимока, на подручју Зајечара, Књажевца и Сврљига, бити у већем порасту. На целом току Јужне Мораве уведена је ванредна одбрана. Доста воде сада стиже и у Велику Мораву, али већих проблема за сада нема. Расту водостаји и на Ибру и Дрини.Снег почиње да се топи и у региону, па сада Савом стиже све више воде. Код Шапца водостај ће сутра достићи ниво редовне одбране, а код Сремске Митровице у понедељак, и наставиће да расте.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Марица Сердар

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 09. мар 2018, 14:58) - Тома-Трстеник [нерегистровани]

Браво Господине Дачићу !!!

Свака вам је на месту!
Тако се брани Србија и Српство!
Само оштро и на прву лопту,живи
ви нама и здрави били и немо се
мењате останите таки каки јесте.
Ех, да имамо још пар таквих!

Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]