Новости дана

Председник Александар Вучић је у званичној посети Румунији где је разговарао са румунским колегом Клаусом Јоханисом. На заједничкој конференцији за медије, председник Вучић је истакао да Србија даје све од себе како би се пронашло компромисно решење за питање Косова и Метохије и поручио да је за компромис неопходно да обе стране одустану од максималистичких захтева. Председник Румуније Клаус Јоханис рекао је да ће његова земља подржати Србију у проналажењу решења за Косово и Метохију.

Обележава се 8-ми март, Међународни дан жена. Данашњи празник је симбол борбе за права и једнакост жена у целом свету и повод да се подсетимо на борбу за женска права, за освајање политичких, економских и културних права жена, навела је председница Владе Србије Ана Брнабић. Савремени живот пред нас ставља нове изазове који нас подсећају да цело друштво мора да се бори за еманципацију жена, а кључну улогу одувек су имали образовање и побољшање њиховог економског и социјалног статуса, истакла је Брнабићева.

Скупштина Србије наставила је начелну расправу о сету закона из области унутрашњих послова. Ресорни министар Небојша Стефановић рекао је да ће ти закони допринети очувању безбедности грађана и њихове имовине и унапређењу права и слобода.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Ненад Селаковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]