Љубовија међу планинским венцима

Азбуковица. Привлачи пажњу већ самим изговором њеног имена, које нема ама баш никакве везе са – азбуком, ако се изузме да сваком добронамерном нуди целу азбуку природних лепота.

Брда, планине, реке, потоци, извори, водопади, језера.

Кањони, клисуре, хриди, ливаде, пашњаци.

Шуме, биљке, животиње, птице, којима господари белоглави суп…

Питомине и дивљине, висине и дубине…

Све махом плаво и зелено… и стазе, и богазе, и хук, и мир, и песма, и јека…

Све чисто, бистро, јасно као дан, па и као ноћ пуна месечине када на неком од врхова Бобије, Рожња, Јагодње, Мачковог камена и Соколских планина можете комотно да – читате новине!

Тако нам је причао Љубовијанин, Азбуковчанин, Драган Павловић-Поп, дипломирани правник, али и планинарски водич у Планинарском савезу Србије.

Кршног стаса, громког гласа и погледа благог, сасвим сигурно зато што је упио све побројане лепоте родног краја које, као планинар, не напушта већ 40 година.

Био је, наравно, и другде, али се Азбуковици стално враћа.

Зато "којекуда" прича данас има сигурног водича који ће нас упознати са лепотама планина укотвљених око реке Дрине, са чијих врхова поглед може да обухвати Србију од пријепољског краја до Фрушке горе!

На пут којим се не иде често и којим не иду многи зову вас – Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Којекуда Којекуда

Аутор:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]