Музика света - WОМЕX 2019

Снимак наступа француско-аргентинског трија Сирел, Сегал и Губич, забележен 26. октобра 2019. године, у Дворани Тампере у истоименом финском граду, на 25. фестивалу WOMEX.

Овај престижни world music фестивал уприличио је преко педесет концерата на седам бина, а представили су се музичари из чак деведесет земаља. Треба поменути и да је на сајму и конференцијама, на којима је и Србија имала своје представнике, учествовало 2500 музичких посленика и излагача из целог света. Фестивал WOMEX поседује и бројне пратеће програме попут изложби и филмских пројекција, а снимке са концерата добили смо посредством размене у оквиру Еуорадија.

У првој емисији циклуса чућете снимак са концерта француско-аргентинског трија Сирел, Сегал и Губич. Ансамбл је основан 2014. године, а чине га: Себастијан Сирел – виолина, Венсан Сегал – виолончело и Томас Губич – гитара. Ови уметници долазе из различитих жанровских миљеа: Губич је некадашњи члан ансамбла Астора Пјацоле, Сирел је класично образован виолиниста, док је Сегал сарађивао са Елвисом Костелом и Балакеом Сисоком. Окосницу њиховог репертоара чине ауторске композиције, а богато искуство омогућило им је да се вешто и виртуозно крећу у свету танга, џеза и слободне импровизације..

Уредница емисије Марија Вуковић