Светске музичке позорнице

Снимак клавирског реситала који је Стивен Хаф одржао 25. фебруара 2018. године у дворани Филхармоније у Лијежу. На програму су била дела Клода Дебисија, Роберта Шумана и Лудвига ван Бетовена.

Према речима критичара Вашингтон поста „Стивен Хаф је пијаниста који започиње тамо где се други заустављају и са правом се убраја у ред најпознатијих и најактивнијих савремених интерпретатора". Рођен је 1961. године у Ливерпулу, а његова међународна каријера започела је након освајања специјалне награде на такмичењу Наумберг у Њујорку, која му је омогућила наступе на концертним подијумима широм света. Школовао се на престижном њујоршком Џулијарду, а поред пијанистичке каријере, Хаф се бави и компоновањем, али је успешан и као песник и писац.

Из богате биографије овог уметника издвајамо да је почасни члан лондонске Краљевске музичке академије, а почасни докторат додељен му је 2011. године на Универзитету у родном Ливерпулу. 

Његов пијанизам одликује снажан лични израз, ширина репертоара који изводи, изузетна техничка припремљеност, као и ширина сагледавања дела.  

Емисију уређује Ирина Максимовић Шашић