Имагинарни пејзажи

Ауторски микстејп Горана Симоноског

Слушаћете микстејп Горана Симоноског, једног од најцењенијих продуцената на београдској клупској андерграунд сцени, који је такође активан и као дизајнер звука.

Овај микстејп је настао као одломак „кућног слушања, као мали документ о активностима, унутар дома, у данима карантина изазваним пандемијом вируса Covid-19. У том погледу, Горан Симоноски се окреће људском гласу, постављајући питање „Да ли је вокална музика непосреднија и утешнија?", али и нумерама које бацају широку жанровску мрежу од остварења Матане Робертс до остварења Вукашина Ђелића или дуа TAPAN са којим убире велику пажњу домаће и међународне јавности.

Горан Симоноски је каријеру започео као део колектива Belgradeyard Sound System, који је доживео признање и изван граница наше земље. Испрва ово је била радијска емсија, која је прерасла у клупску и концертну атракцију. У том погледу Belgradeyard Sound System имао је пионирску улогу у отварању простора за експерименталну електронску музику у Србији почетком две хиљадитих година. Убрзо је започео самосталну каријеру, изградивши специфичну естетику у чијој се основи налази спој даба, британског garage-а и техна. Урадио је бројне ремиксе, а наступао је на сцени са познатим звездама техно клупске сцене као што су: Digital Mystikz, Mrk1, Loefah, Тhe Bug, Modeselektor, 2562, Substance, Deadbeat. Тренутно делује као члан и продуцент електро-дуа TAPAN који је, између осталог, наступио и у емисији Студио 6.

Уредница Ксенија Стевановић