Музика света – Трио Мсје Думани

Чућете снимак са концерта кипарског трија Мсје Думани. Овај наступ забележен је 2. септембра прошле године у Студентском културном центру у Београду, на затватању 7. world music фестивала Тодо Мундо

Трио Мсје Думани из Никозије основан је 2011. године, а чине га Антонис Антониу - џурас, инструмент сличан бузукију, Ангелос Јонас - гитара и Деметрис Ијасемидес - тромбон и флаута. Првобитни репертоар овог састава били су аранжмани кипарских традиционалних песама, да би убрзо почели да изводе и ауторску музику. Њихов музички језик који је изграђен на кипарској традицији укључује и елементе других жанрова, као што су рок, блуз, хип-хоп и панк.

Трио Мсје Думани до сада су наступали на неким од најзначајнијих world music фестивала широм света, а 2016. године магазин Сонглајнс их је номиновао за награду у категорији „најбоља група". Прошле године објавили су албум под називом Трн у којем се баве политичким и социјалним питањима, расизмом, корупцијом и осетљивим групама становништва. Неке од песама са овог албума нашле су се на репертоару београдског концерта.

Уредница емисије Марија Вуковић

број коментара 0 Пошаљи коментар