Стереорама – Ноћни програм

Композиције Паула Хиндемита, Петра Чајковског, Рихарда Штрауса, Јозефа Хајдна, Фредерика Шопена, Клода Дебисија, Ђерђа Лигетија, Ђованија Пјерлуиђија да Палестрине, Ђезуалда да Венозе и музика која се изводила на француском двору у 13. веку.

У првом сату слушаћемо Хиндемитове Симфонијске метаморфозе на теме Карла Марије Вебера и Трећу свиту за оркестар Петра Чајковског.

Други сат ноћног програма Стереораме испуниће музика која се изводила на француском двору у 13. веку. Биће то углавном композиције анонимних аутора уз неколико познатих имена као што су Рембо д'Вакеирас, Адам д'ла Ал и Гас Брил, као и мадригали Ђованија Пјерлуиђија да Палестрине и Ђезуалда да Венозе.

У трећем сату слушаћете две симфонијске поеме Рихарда Штрауса. Њихови наслови су: Тако је говорио Заратустра и Магбет, а тумачиће их Симфонијски оркестар Детроита под упра­вом Антала Доратија.

До краја ноћног програма Стереораме пратићете снимак реситала Бојане Димковић који је одржала јануара 2013. године у Дворани Скупштине града Београда.

број коментара 0 Пошаљи коментар