Филмска музика Бена Фроста

Представљамо саундтрек Бена Фроста за филм „Super Dark Times” Кевина Филипса, а подсетићемо се и неколико нумера које је овај аустралијско-исладнски аутор компоновао за серију „Fortitude” Сајмона Доналда.

Први дугометражни филм младог редитеља Кевина Филипса, говори о тинејџерима, најбољим пријатељима Заку и Џошу који након несрећног случаја одлучују да заташкају трагове и чувају тајну. Та ситуација их полако раздваја, а нова дешавања изазивају ескалацију параноје и насиља. Филм је премијерно приказан 29. септембра, на дан када је Бен Фрост објавио најновији албум Тhe Center Cannot Hold (Средиште попушта). Из ове перспективе, занимљиво је место овог саундтрека у опусу Бена Фроста. Он антиципира теме и хармоније које ће се наћи на најновијем албуму, дајући им обрисе шире форме која лакше прати филмске секвенце Кевина Филипса. У исто време, Форост демонстрира и рад са формом којим се позабавио више након албума Аурора. Рукопис Фроста је упечатљив и аутентичан. Кадрове драматичних догађаја, насиља и параноје прате његове експресивне нумере и звучни свет који је у фокусу истраживања Бена Фроста, без обзира на то о којем се пројекту ради.

Подсетићемо се и неколико Фростових тема написаних за серију Fortitude Сајмона Доналда. Ова психолошка драма са елементима научне фантастике и мистерије, одвија се у фиктивном месту Фортитјуд, у Свалбарду, арктичком делу Норвешке. До сада су приказане две сезоне серије, 2015. и 2017. године, и свих 20 епизода је озвучио Бен Фрост. Фрост се одаљио од типичног изгледа саундтрека, који најчешће представља релативно лабав скуп нумера писаних за одређене сцене, и представио очаравајући визуелни и звучни свет Фортитјуда, страх и неизвесност који надиру заједно са необичним догађајима који односе животе становника.

Уредница емисије Сања Куњадић

број коментара 0 Пошаљи коментар