Студио 6 на бис – Суперскин и Андреа Белфи

Подсетићемо се наступа италијанског бубњара и електроничара Андрее Белфија, одржаног 13. априла прошле године у Студију 6 Радио Београда

Андреа Белфи је италијански композитор, бубњар и музичар који је један од најактивнијих и најцењенијих на сцени експерименталне и савремене музике у Европи. У протеклих двадесет година развио је јединствени и оригинални бубњарски стил у којем спаја утицаје различитих музика од рока до импровизације. Његови хипнотички ритмови и особене текстуре стварају изузетно богат звучни свет у који слушалац спонтано урања и у којем слободно плута.

Објавио је преко педесет колаборативних албума за угледне дискографске куће, а сарађивао је са уметницима који данас постају све познатији ширим круговима кроз своју филмску музику попту Нилса Фрама, Јохана Јохансона, Грега Хејнса и других. Звуци које овај италијански уметник производи су у тој мери посебни да их други уметници радо користе за своје радове, композиције и инсталације, као драгоцени материјал, као да од Белфијевих звучања праве најфинији накит или их убацују у своје соничне слике.

Занимљивост Белфијевог рада лежи пре свега у томе да слушалац бива увучен у свет звучне хипнозе који производи његово свирање, задржавајући неку врсту примарног и примордијалног односа са музиком као ритуалом.

Уредничко-ауторски тим: Невена Поповић, Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић
Директор форографије: Игор Милићевић
Тонска режија: Зоран Марић
Редитељ: Иван Милановићброј коментара 0 Пошаљи коментар