Šesnaesti april

Šesnaestog aprila 2004, u okviru redovnog kola engleskog Premijer lige na Hajberiju je Arsenal dočekao Lids Junajted. Trener domaćin Arsen Venger je među jedanaest startera imao samo jednog Britanca - Sola Kempbela, a pet Francuza: Gaela Klišija, Patrika Vijeru, Silvena Viltora, Roberta Piresa i Tjerija Anrija.

Na samom početku, to je moglo delovati kao Piresovo veče, pošto je zabio prvi gol već u šestom minutu. Onda, međutim, kreće Anrijeva rapsodija. U samo četrdeset minuta, od dvadeset i sedmog do šezdeset i sedmog minuta, postiže četiri gola. Utakmica je i završila rezultatom 5:0.

Anri je prvi put u karijeri postigao četiri gola na jednoj utakmici, a takav podvig nijedan igrač Arsenala nije ostvario u prethodnih dvanaest godina. Takođe, pošto je i na prethodnom meču na Hajberiju (protiv Liverpula) postigao tri gola, Anri se na još jedan način upisao u istoriju, jer je pre njega dva domaća het-trika zaredom u dresu Arsenala uspeo postići Dag Lišmen, ali više od pola stoleća ranije.

Tjeri Anri je za Arsenal postigao ukupno 228 golova što ga čini najboljim strelcem ovog kluba svih vremena. Takođe, u istoriji Premijer lige, on je igrač koji je dao najviše golova na jednom stadionu: 114 na Hajberiju. Na poslednjoj utakmici koju je Arsenal odigrao na Hajberiju, pre selidbe na novi stadion, Anri je ponovo postigao het-trik, ovaj put protiv Vigana. Bilo je 4:2 za Arsenal, a prvi gol je ponovo dao Robert Pires. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">