Трећи април

Трећег априла 1882, убијен је Џеси Џејмс, чувени разбојник и револвераш. Већ неко време међу ретким људима у које је имао поверења били су браћа Форд, мада је Роберт Форд у тајности правио планове да изда Џејмса и преда га властима. После доручка, Џеси Џејмс је читао новине и наишао на вест за коју је схватио да је браћи Форд већ позната, али да му је нису саопштили, што је у њему, по свему судећи, побудило зрно сумње. По сведочењу Роберта Форда, било је јасно да је све схватио. Ипак, Џејмс није оптужио браћу Форд за издају, него је отишао у другу собу. Угледавши прашњаву слику на зиду, узео је столицу, приближио је зиду, попео се и почео да брише прашину. Роберт Форд га је устрелио с леђа.

Браћа Форд су оптужена за убиство, осуђена на смрт вешањем, но гувернер их је помиловао. Након тога су почели да путују Америком наступајући као забављачи играјући представе у којима је приказивано Џејмсово убиство.  

Две године након што је убијен Џејмс, Чарли Форд је извршио самоубиство. Осам година након братове смрти, Роберта Форда је убио Едвард О'Кили. Он је осуђен на доживотну робију, али га је гувернер помиловао. Непуне две године касније, О'Килија је у самоодбрани убио полицајац Џо Барнет. Барнет, човек који је убио човека који је убио човека који је убио Џесија Џејмса, умро је од можданог удара као четрдесетдеветогодишњак, у то време најстарији активни полицајац у Оклахома Ситију. Надживела га је супруга и њихових шесторо деце.