Čitaj mi!

Bezosova jahta izašla iz brodogradilišta bez rasklapanja mosta

Nova džinovska jahta osnivača „Amazona“ Džefa Bezosa konačno je porinuta, ali bez potrebe za rasklapanjem istorijskog mosta „De Hef“.

Umesto toga, megajahta je delimično rasklopljena i odšlepana do drugog brodogradilišta bez ogromnog jarbola.

Jahta pod imenom "Y721" već godinama se gradi u Roterdamu, a jedan od najbogatijih ljudi u istoriji moraće na nju da sačeka još nekoliko meseci.

Tokom izrade, firma "Oceanco" najavila je da će jarboli jahte, koji je između ostalog čine najvišom jahtom na svetu, biti previsoki da bi prošli ispod mosta Koningshaven i da će istorijski most morati da bude rasklopljen.

Zvaničan zahtev za to naišao je na izuzetno negativne reakcije lokalnog stanovništva koje je najavilo proteste i da će jajima dočekati prolazak Bezosove jahte.

Poznat kao i De Hef, nekadašnji železnički most je deo istorijskog nasleđa Holandije. Teško je oštećen u Drugom svetskom ratu i jedan je od simbola grada. Pre pet godina je renoviran, a gradski savet obećao je građanima da više nikada neće biti rasklapan.

Zbog toga su gradske vlasti pre par meseci odbile Bezosov zahtev.

Izgleda da je postojao i drugi način. Jahta "Y721" sredinom sedmice isplovila je iz brodogradilišta bez jarbola, a do drugog brodogradilišta odvukla su je tri tegljača.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 07. avg 2022, 21:06) - anonymous [neregistrovani]

Genijalci

Otkrili rupu u saksiji i razmontirali jarbol. A tek da su otkrili dvije rupe gdje bi im bio kraj.

(nedelja, 07. avg 2022, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

e sad...

kad uzmemo u obzir koliki novac poseduje ovaj ne lici na jahtu vec na neki obican brod, verovatno je luksuzan iznutra ali sa spolja je tuga.

(nedelja, 07. avg 2022, 20:13) - anonymous [neregistrovani]

Konacno da je stanovnistvo doslo sebi

Konacno najava protesta za svaki hir bogatasa....a oni su postali bogati zbog Nas...
Zagadjuju okolinu I rade sta hoce a narod, raja samo zjevala I divila se....nije to za divljenje vec bezobrazluk bogatasa I bahatost Koju pokazuju na svakom koraku....

(nedelja, 07. avg 2022, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

Sreacn put

kod njega nema stednje goriva,zagadjenost i stednja ..samo kod nas smtkina..otplovi i srecan ti put..sve se vama moze ...dokle?