Čitaj mi!

Italijanski kafić kažnjen sa 1.000 evra zbog cene espresa

Iznervirani muškarac pozvao je policiju nakon što je dva evra platio espreso bez kofeina u kafiću "Ditta Artigianale" u Firenci.

Policiji se požalio da cena nije jasno izložena iza pulta. Ta greška je na kraju koštala kazne bar koji je poznat po dobroj kafi i osvojio nekoliko priznanja na takmičenjima.

Vlasnik Frančesko Sanapo iznervirano je prokomentarisao kaznu na društvenim mrežama i branio kafu koju nude, koja dolazi sa male plantaže u Meksiku i „priprema se sa velikom pažnjom od strane njegovih baristi“.

„Kaznili su me jer se neko uvredio što je platio dva evra za kafu. Da li možete da verujete? Danas svako može da se iznervira i mobiliše policiju koja će nas kazniti zbog zasterelog zakona“, kaže Sanapo držeći u rukama pismo od policije.

U Italiji je prosečna cena espresa jedan evro, iako je većina kafića i barova povećala cene nedavno zbog problema u snabdevanju i veće cene kafe. Grupe za zaštitu potrošača upozorile su da bi prosečna cena espresa mogla ove godine da poraste na 1,5 evra, navodi Gardijan.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 19. maj 2022, 10:22) - Podsetnik! [neregistrovani]

U Solun,groš somun,

do Soluna tri somuna!

(četvrtak, 19. maj 2022, 10:18) - anonymous [neregistrovani]

Esspreso

Kakva vam je to kafa? Ukus liči na benzin a način proizvodnje osigurava da ste izvadili sve što nikakve veze sa kafom nema. Kafa se sprema kao i vino na tačno određen način da bi se postigao savršen ukus. I to svaka vrsta kafe ima svoju meru koliko kafe, do koje mere se melje, koliko se stavlja, koliko se prokuva. Ko pije esspreso pije umesto rakije brlju sa špritusom. Tolika je razlika. 500 grama odlične kafe košta 10-20 eura. A danas, brzo i skupo a totalno nekvalitetno. Ne sumnjam ja da je njegova kafa kvalitetna nego je aparat koji je uzgred budi rečeno živa plastika upropasti.

(četvrtak, 19. maj 2022, 09:18) - Bože me prosti, [neregistrovani]

skupo,

kao da je - zejtin!

(četvrtak, 19. maj 2022, 07:05) - Furioso [neregistrovani]

cena espresa

Vrhunski espresso od Illy kafe u Trstu mozete popiti za 1.2-1.3e. Ako često pijete ujutru u nekom lokalnom baru, što uglavnom svi rade, onda uzmete kao neki tiket i 10 kafa mozete popiti za 10e. Koliko je kod nas takav espresso?

(četvrtak, 19. maj 2022, 02:49) - MilanP [neregistrovani]

Za n'as je skupo

U Parizu je kafa 1,2 evra , problem je što u ovoj kafani nigde ne piše cena kafe à to je obavezno, pa i u Parizu...

(četvrtak, 19. maj 2022, 00:16) - anonymous [neregistrovani]

Espresso u Beogradu

Espresso u dosta beogradskih lokala kosta 2 eura i vise sto je suludo kao da smo neka eksluzivna destinacija a realno nismo niko i nista