Čitaj mi!

Direktor otpustio 900 radnika preko Zuma, nazvao ih „glupim delfinima“

Više od 900 radnika bilo je zatečeno kada ih je izvršni direktor američke kompanije otpustio, pred same praznike i to preko aplikacije Zum. Prema pisanju medija, taj direktor je i ranije imao loš odnos prema zaposlenima, nazivajući ih „glupim delfinima“, jer su spori.

Višal Garg, izvršni direktor kompanije Better.com, saopštio je da ta firma za hipotekarne kredite otpušta devet odsto svojih radnika. Reč je o više od 900 radnika, koji su za te iznenadne otkaze saznali od direktora, ali na neočekivani način – na sastanku preko aplikacije Zum (Zoom).

„Ukoliko ste na ovom pozivu (sastanku preko Zuma, prim. aut), vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena“, rekao je direktor, sada već bivšim zaposlenima, istakavši da njihov radni odnos prestaje odmah, prenosi Si-En-En

Finansijski direktor Kevin Rajan bio je nešto empatičniji u izjavi za Si-En-En i rekao: „Otpuštanja su mučna, posebno u ovo doba godine“, te objasnio da je takav korak bio neophodan kako bi ta njujorška firma opstala.

Izvršni direktor Garg, međutim, naveo je da su tržišišna efikasnost, učinak i produktivnost razlog otpuštanja 900 radnika, ali nije naveo zašto je to uradio preko aplikacije Zum. 

Osim što je na neočekivani način zaposlenima saopštio da su otpušteni, magazin Forčen kasnije je izvestio da je Višal Garg optužio zaposlene da „kradu“ od kolega i kupaca, jer su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno. 

„Ovo je drugi put u karijeri da činim nešto ovako, a to ne želim da radim. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam“, naveo je Gerg u video-pozivu, a Si-En-En, navodi da je to rekao bez trunke emocija. 

Izvršni direktor Višal Garg ranije je i vređao zaposlene, sudeći prema imejlu koji im je poslao, a do kojeg je došao magazin Forbs. U imejlu ih nazvao „gomilom glupih delfina“ jer su „prokleto spori“.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 07. dec 2021, 20:58) - anonymous [neregistrovani]

Ma, ako

Ja mislim da je bolje ne raditi, nego raditi u toj firmi. Bice srecniji sto pre se otkace. Nemojte ni ocekivati nesto bolje u drugim firmama gde god vlada kapitalizam. Najbolje je da radite sami za sebe dok je to jos moguce...

(utorak, 07. dec 2021, 17:51) - anonymous [neregistrovani]

I odvratno, ali i

Logicno, kakva kompanija takav i otkaz. Onlajn kompanije, pa je i otkaz onlajn, uglavnom sve je virtualno i digitalno, ljudskog kontakta ni na vidiku, da Bog sacuva:)

(utorak, 07. dec 2021, 14:21) - bata [neregistrovani]

bata@yahoo.com

Američki san..... odvratno