Čitaj mi!

Kako bi se u stvarnom životu slagali - Tom i Džeri

Crni mačak po imenu Sajmon, postao je internet zvezda kada je njegov vlasnik podelio video-snimak na kome se vidi kako se sprijateljuje sa - mišem.

Generacije su odrasle uz crtane filmove o Tomu i Džeriju, a mnoge zabavlja kombinacija ljubavi i mržnje u odnosima mačka i miša. Iako je u pitanju crtani film, ne mora da bude baš daleko od stvarnosti.

Mačke u zatvorenom prostoru nemaju potrebu za lovom, jer se o njima brinu ljudi, ali instinkt ne nestaje, zbog čega neretko možemo videti kako se mačke igraju sa svojim plenom ali ga ne ubijaju.

Video-snimak mačke koja pušta miša da pije iz njene posude za vodu postao je prilično popularan na društvenim mrežama, nedugo pošto ga je objavio vlasnik mačke Benjamin Sagredo iz Punta Arenasa, u Čileu.

Kada je utvrdio da u kuhinji ima miša, i da njegova mačka mnogo ne mari za to, rešio je sve da snimi.

„Odlučio sam da to snimim. Mislio sam da mi niko neće verovati. Rekao sam Sajmonu da ga uhvati, ali jednostavno nije hteo", rekao je Benjamin.

U intervjuu za T13, Benjamin je otkrio da je Sajmon odrastao sa dva psa, i da ga smatra svojim „trećim psom".

Dodao je da se i on sam „sprijateljio sa mišem“ i nazvao ga Ćefćito, što na španskom znači mali kuvar.

„Vraća se stalno u našu kuhinju. Volimo što ga Sajmon prihvata, on je veoma ljubazna i društvena mačka. Ako Ćefćito nastavi da dolazi, moraćemo da ga usvojimo", rekao je šaljivo Benjamin.