Čitaj mi!

Pentagon potvrdio da su snimci NLO-a koji su procurili u javnost autentični

Američko ministarstvo odbrane potvrdilo je da je snimak trepćućih trouglastih objekata na nebu i niza drugih neidentifikovanih letećih objekata koji su se pojavili ovih dana u javnosti, zabeležila posada broda „Rasel“ na obali San Dijega u julu 2019. godine.

Podstičući rastuće interesovanje za neidentifikovanim letećim objektima ili onim što američka vlada naziva neidentifikovanim vazdušnim pojavama (unidentified aerial phenomena), Ministarstvo odbrane je portvrdilo da su fotografije i video-snimci koji su nedavno procurili u javnost istiniti i da ih je zabeležila američka mornarica.

Sju Gaf, portparolka Pentagona, potrvrdila je za Si-En-En da su snimke trepćućeg torouglastog objekta na nebu, kao i još neke neidentifikovane pojave, opisane kao „sfera“, „žir“ i „metalni balon“, zabeležile mornaričke jedinice još 2019. godine.

Gaf je dodala da Ministarstvo odbrane neće dalje komentarisati prirodu snimaka, niti će objaviti podatke o daljim istraživanjima.

„Da bi održali operativnu bezbednost i izbegli otkrivanje informacija koje bi mogle biti od koristi potencijalnim neprijateljima, Ministarstvo odbrane ne raspravlja javno o detaljima svojih posmatranja ili ispitivanja različitih pojava zabeleženih u našem vazdušnom prostoru, uključujući i ove upade označene kao neidentifikovane vazdušne pojave“, naglasila je portparolka.

Pentagon je prošlog aprila objavio tri snimka neidentifikovanih vazdušnih pojava zabeleženih 2004. i 2015. godine na kojima se čuo i glas pilota kako komentariše neverovatnu brzinu kojom su se oni kretali. „Pogledaj to, čoveče!“ govori jedan pilot. „Oreće se!“

Posle objavljivanja ovih snimaka pojavilo se interesovanje i savezne vlade te je pod pritiskom Kongresa, Ministarstvo odbrane u avgustu oformilo radnu grupu za istragu ovih pojava. U decembru je u Kongresu izglasan zakon o finansiranju, koji podrazumevao i direktivu direktoru Nacionalne obaveštajne agencije i Ministarstvu odbrane da za šest meseci objavi izveštaj o ovim pojavama.

Prošlog meseca, bivši direktor obaveštajne Agencije u administraciji Donalda Trampa, Džon Retklif, u izjavi za Foks njus, nagovestio je da će ovaj dokument obuhvatiti i neidentifikovane pojave zabeležene u „celom svetu“.

„Iskreno, snimljeno je mnogo više toga nego što je objavljeno“, tvrdi Retklif.

Prema američkim zakonima, izveštaj o neidentifikovanim vazdušnim pojavama mora biti objavljen do kraja juna da bi se uvažio krajnji zakonski rok.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 18. apr 2021, 01:26) - boki [neregistrovani]

prokockali su poverenje

Sve što dolazi od njih treba staviti pod ogromnim znakom pitanja

(subota, 17. apr 2021, 18:21) - anonymous [neregistrovani]

hmm

mozda oni znaju koliko smeju da se ukazu,,,

(subota, 17. apr 2021, 17:34) - anonymous [neregistrovani]

Jos jedna svijetla tacka na ekranu

Pored sve danasnje tehnike, satelita, radara, HD kamera, GPS, dronova, svako sa kamerom u dzepu.... jos uvijek gledamo kao i prije 70 godina nekave tackice na radarima kao dokaz. Dajte molim vas. Da je nekakav "neprijateljski" avion nadletio San Diego skinuli bi ga davno.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">