Čitaj mi!

Zašto je prazna knjiga o poznatom političaru najprodavanija u Italiji

Knjiga o ultradesničarskom opozicionom političaru Mateu Salviniju našla se na vrhu liste najprodavanijih naslova na italijanskom „Amazonu“ iako sadrži samo prazne stranice.

Knjiga koja nosi naslov Zašto bi Salviniju trebalo verovati, poštovati ga i obožavati na 110 stranica po ceni od 6,99 evra nudi prazne stranice i već je danima na vrhu liste najbolje prodavanih knjiga na italijanskoj stranici za intetnet kupovinu.

„Knjiga je puna praznih stranica. Uprkos višegodišnjem istraživanju, nismo uspeli da pronađemo ništa što bismo rekli po tom pitanju, pa, molimo vas, slobodno je koristite za sopstvene beleške“, stoji u opisu knjige.

Kao autor je potpisan „Aleks Grin, politički analitičar“ i verovatno se radi o pseudonimu. Prema podacima koje navode u „Amazonu“, knjigu je objavio privatni izdavač u januaru 2019. godine.

Ova očigledna šala privukla je pažnju svih italijanskih medija, a kritike koje su kupci ostavili na „Amazonu“ su uglavnom pozitivne i knjiga je ocenjena sa 4,7 zvezdica od mogućih pet.

„Dugotrajno i naporno čitanje, ali vredelo je“, napisao je jedan kupac.

Ima, naravno, i onih kojima se šala nije dopala i koji tvrde da je u pitanju levičarska ujdurma.

Inače, Mateo Salvini se nalazi na čelu stranke Liga. Ovaj političar je podelio italijansko društvo pre svega svojim tvrdim stavom prema migrantima i zbog naklonosti za druge populističke vođe u svetu, između ostalog i odlazećeg američkog predsenika, Donalda Trampa.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 03. dec 2020, 16:29) - anonymous [neregistrovani]

Kod nas

Bi mogla da se štampa čitava edicija...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">