Venčanje na brzinu, slučajni kumovi i zbunjena matičarka

Novinarski posao pun je iznenađenja i neočekivanih obrta. Doživeo ih je u poslu mnogo naš kolega Ivan Jovanović iz „Blica“. Ali ono što mu se dogodilo u pauzi između dva novinarska zadatka nije mogao ni da sanja.

Izrode se na novinarskim sastancima, ponekad u kafani uz ručak, originalne nove teme, sjajni članci i prilozi, ali do sada nikada kumstvo. U potrazi za slobodnim mestom Ivan je tako sa kolegama pronašao mladi par, koji im je ponudio da sednu za njihov sto u zamenu za malu uslugu.

„Ja sam prvo pomislio da mu treba neka fizička pomoć, neko guranje automobila, neka fizička aktivnost, neko nošenje i onako prvo lenjo u sebi sam rekao 'o Bože gde prihvatismo, našli bismo nešto, samo da ne moramo sada da teglimo i nosimo neke stvari'. Tako da je meni u tom trenutku to da mu treba kum lakše palo“,  rekao je Ivan Jovanović, urednik u listu Blic.

Uputili su se odmah do obližnje opštine na venčanje, koje pomalo liči na ona u Las Vegasu, samo bez Elvisa u ulozi matičara. Jer, ispostavilo se, da nije samo kum uhvaćen „na brzinu". Slično je bilo i sa matičarkom.

Međutim oni su pokucali kod matičarke koja je bila dobro raspoložena shvatila je i ona o čemu se radi, međutim kada je prošlo 20-tak minuta i kada se i u njenoj glavi sve to ohladilo, rekla je: "Kako ste me na ovo nagovorili".

U žurbi, onako kako su i brak sklopili, mladenci su otišli da se pakuju. Već sledećeg dana kretali su na put, a Ivan se, sa neverovatnom pričom, vratio kolegama i ohlađenom ručku.

"Bavim se novinarstvom 15 godina i to su sada da kažem neke uslovno ozbiljnije teme i politika i ekonomija, kasnije i sport. Ni jedan moj uradak novinarski nije izazvao toliko pažnje. Skoro sam baš kod vas na RTS-u gostovao povodom izbora u Crnoj Gori. To je bila izuzetno gledana emisija vrlo značajna, ali kažem vam, niko me toliko nije zvao i komšije i prijatelji i drugi analitičari i kolege iz medija, to je počelo da se širi društvenim mrežama.Morao sam slučajno da budem svedok nekome na svadbi, da bih i ja dobio takvu medijsku popularnost", istakao je Ivan.

Pokušali smo da čujemo i kumove.

"Ne znam da li ćemo uspeti da ih dobijemo, vrlo je mala verovatnoća, jer su oni sad u Hrvatskoj, treba da se smeste, da počnu taj neki zajednički život. Mislim da njima nije sad internet najbitnija stvar na svetu. Ništa, prekidamo vezu, u svakom slučaju, sve im najbolje želimo, pa neka bude kako treba i dolikuje mladom bračnom paru.

I ne znamo da li bi nešto trebalo dodati, osim - srećno.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 02. okt 2020, 01:56) - anonymous [neregistrovani]

Covek kaze:

Bavim se novinarstvom vec 15 godina, ali.... E, upravo od tada, jako mnogo citalaca je uvidelo da ovi danas, zvani Novinari,  Nisu ni do kolena onima koji su nekada bili samo dopisnici za neke Novine, na pr. Vecernje Novosti, Politiku, Exspres i sl... Srbija vise Nema: Sposobnih Novinara, sposobnih Glumaca, estradnih znalaca, a ako kazem da nema ni citalaca, ni slusalaca, ni gledalaca, ni sportskih navijaca i sl. da je to sve Umnogome Devalviralo pa cak i nestalo. Ko danas vise moze citati Novine upravo one koje se nasrtno Samoreklamiraju nekim reklamama (u pravom smislu reci,- Zakrpama), a ne reklamiraju se umno - sposobnim clancima, istinom, realnoscu, sposobnoscu izrazavanja, bez "'bombardovanih" naslova i td i td. Ti i takvi, koji sebe nazivaju Novinarima a nesposobnost i obrazovanost za taj posao, je samo u " dobroj volji", nikada i nikome nece donositi korist, a jos manje "puniti djepove".. No i nasa Politika je na sve takve uveliko uticala, pa se mnogo i necudim, da Srbija danas Najmanje ima onoga sto vredi. Novinari nesmeju biti privatna "skrabala" i punjaci tekstova na "zakrpama", nego znalci svog zanata, pa samim tim i njihova glasila ce biti trazena i kupovana. Ovako, kako danas stoje stvari, ima nas jako mnogo u Srbiji koje uopste vise sveukupna Srpska stampa, gotovo da ne interesuje, a opstaju tako sto ima i onih citalaca, kojima nista bolje i ne treba. Vole: Silu, bezobrazluk, primitivizam i mnogo toga sto ne prilici najnormalnije prosecnom i casnom gradjaninu. I sam ovaj slucaj, deluje mi izrezirano, tek da bi se neki " navukli" i zainteresovali. Verovali ili ne : Nekada sam Svakodnevno kupovao novine i bio srecan da sve procitam i sa prijateljima prokomentarisem, a danas, gotovo da mi se utroba okrece od raznih naslova ! Ali ko voli,- nek izvoli, meni ostaje podosta vise parica u djepu
i nervni sistem bar time ne unistavam.. Voleo bi da nisam u pravu ...a i cast izuzecima jer ima jedan Mali broj Novinara, Glumaca, Osoba sa estrade, osoba u Politici, dok velikim delom Srbija je zagazila u Primitivizam i bescasce sto ne moze potrajati, ili odmah u pamet, ili u totalnu stranputicu, do dna i samog kraja...

(četvrtak, 01. okt 2020, 23:41) - vuk [neregistrovani]

mladenci

Bio sam kum na slicnoj svadbi ,samo mladenci ,kumovi i maticar.On je Hrvat ,ona iz Srbije, vencanje devedesetih kada je to bilo nezamislivo.Zajedno su evo vec vise od 30 godina.