Smažite cveće iz salate, koktela, sa torte

U većim trgovinskim lancima, ovih dana, čista egzotika – jestivo cveće. Nije da nam je baš neophodno, ali trgovci kažu da svaka roba ima svog kupca, pa tako i ova.

Na odljenju svežeg voća prodaju se i paketići sa jestivim cvećem. Za 450 dinara, koliko jedan paket košta mogu se naći kadifa, dan i noć, zevalice – cveće koje najčešće viđamo u parkovima i žardinjerama po terasama.

Jestive cvetove najčešće kupuju starije gospođe da bi ukrasile torte koje su namenjene unucim.

Oni se obraduju kada shvate da mogu da jedu cveće koje zapravo mogu da uberu u parku. 

Da bi moglo da se koristi, jestivo cveće prvo treba potopiti zajedno sa cvetnicama u vodu, a da bi se oživelo treba ga staviti 30 do 60 sekundi u ledenu vodu neposredno pre upotrebe.

Najčešće se koristi za salate, ukrašavanje torti, sosova...

Cvetni obroci postali su pravi hit u najskupljim restoranima u svetu.

Ljudi ih kupuju i da bi ukrašavali osvežavajuće napitke, na primer koktele jer ovakvo cveće ispušta divnu boju kada se stavi u napitak.

broj komentara 0 pošalji komentar