Planinarenje strmim stepenicama do najlepše plaže na Baliju

Legenda kaže da su Bali naseljavali veštaci i zli demoni. Da bi održali ravnotežu dobra i zla, Bogovi su ljudima koji su naselili Bali podarili toplo srce i rajsko mesto za život.

Plaže, koralni grebeni, tirkizne boje vode, to je Bali indonežansko ostrvo koje posećuju turisti iz celog sveta. Vulkanski vrhovi dominiraju nad pirinčanim poljima, na kojima lokalno stanovništvo gaji tradicionalno poznatu hranu.

Plaže na Baliju smatraju najlepšim, a jedna od poznatijih je i plaža Nusa Penida. Prepoznatljiva je po sitnom belom pesku koji deluje nestvarno. Do plaže se stiže improvizovanim stepenicama, za koje je potrebno planinarsko iskustvo, jer su jako strme.

Nusa Penida se smatra utočištem ptica za ugrožene balijske i indonezijske vrste ptica, uključujući skoro izumrle Bali starlinge i Java vrapca.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. jul 2020, 10:40) - Branko [neregistrovani]

Vredi li

Pravi je rizik ići na takvu plažu. Bez obzira koliko je lijepa, ipak nije vrijedna reskiranja život radi neke fotografije ili slično. Takvih lijepih plaža sigurno imam mopgo na Balije, na kojima ne treba reskirati. A ljudi upravo to rade kako bi, ako prežive, prijatelji rekli...jao baš si lud ili luda. Čak i ako bih sišao dole na plažu po onim srtrmim stepenicama i puteljcima ograđeni krhkom ogradom, dok god sam na plaži samo bih razmišljao , o tome , kako ću da se vratim nazad , a od uživanja ništa.