Šta treba da se nađe u vašoj putnoj apoteci

Počela je sezona godišnjih odmora, šta ovog leta mora da se nađe u vašoj putnoj apoteci? Zašto je važno da ne počinjete i ne završavate terapiju na svoju ruku, koje su najčešće neželjene reakcije na lekove?

Klinički farmakolog Janko Samardžić kaže da je putna apoteka u ovoj situaciji ima posebnu važnost tokom putovanja.

„Uvek treba razmišljati o nekom analgetiku koji treba da ublaži bol, antipiretiku za smanjivanje telesne temperature, koja može da bude simptom ne samo kovida-19, već i drugih infekcija“, navodi Samardžić.

Posebno treba, prema njegovim rečima, obratiti pažnju da se ponese neki probiotik zbog stomačnih infekcija, ali i na antiseptične rastvore u slučaju povreda, naravno uz flastere i zavoje.

Nije na odmet da se ponese i neka antihistaminska mast koja će pomoći oko alergijskih reakcija.

Naravno, sa svakim lekom koji ponesete trebate da budete oprezni, a Pavle Zelić iz Agencije za lekove poziva sve građane da lekove koriste kako je i naglašeno u uputstvu, a da svako eventualno negativno dejstvo prijave agenciji.

 

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 05. avg 2020, 22:05) - Ivana [neregistrovani]

Moj neseser

Ja ne krećem na put bez aktiviranog zeolita detoxamina, suplemenata i probiotika, a od nedavno sam svoju torbicu obogatila UV led lampom za dezinfekciju.

(utorak, 04. avg 2020, 19:05) - anonymous [neregistrovani]

UV LED lampa

Uz to jos sebi kupi UV led lampu ambilife za dezinfekciju i sterilzaciju i putuj gde hoces...

(utorak, 04. avg 2020, 15:27) - anonymous [neregistrovani]

Za zdravlje

Ja sa sobom uvek nosim suplemente i vitamine, Od suplemenata obavezno nosim kurkumu, OPC+C acerolu iz semena grozdja i indijski tamjan a sve to na pro100. Od krema obavezno nosim Zeokremu na bazi zeolita koja je vrlo efikasna za negu koze i razne ekceme i fleke. Kurkuma je jako delotvorna i deluje antiupalno, antivirusno i antibakterijski zato je vrlo pozeljno imati je kod sebe kada se krece na odmor. Jer svi ovi suplementi jako su lekoviti i dobri za preventivu.