Čitaj mi!

Mark Zakerberg ima malu platu, bez bonusa, ali obezbeđenje plaća 23 miliona dolara

Kompanija Fejsbuk je tokom prethodne godine potrošila 23 miliona dolara na obezbeđenje svog izvršnog direktora Marka Zakerberga, tri miliona više nego 2019. godine.

Prema nedavnoj prijavi Komisije za hartije od vrednosti, "Fejsbuk" je platio 23 miliona dolara za obezbeđenje svog izvršnog direktora.

Mere bezbednosti Marka Zakerberga i njegove porodice podignute su na najviši nivo tokom izbora u Sjedinjenim Državama i drugim važnim trenucima, što je uticalo na povećanje troškova. 

Troškovi uključuju i privatno obezbeđenje gospođe Zakerberg tokom boravka u rezidencijama, tokom privatnih putovanja, uključujući lične godišnje troškove uz godišnji „džeparac" u visini od 10 miliona dolara. Tu je uračunat i trošak za obezbeđivanje lične sigurnosti Marka i njegove porodice.

„Komitet za kompenzacije, nominacije i upravljanje veruje da su ovi troškovi opravdani i neophodni, imajući u vidu činjenicu da je Zakerberg dobio platu u visini od jednog dolara godišnje, bez bonusa i drugih kompenzacija ", navodi se u izjavi kompanije.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">